Étrend adat(ok)
4 személy
40 perc
40 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg vízen a hagymát, fokhagymát
- 2.dinszteljük meg a répát is
- 3.tegyük hozzá a borsót, krumplit, és a fűszereket (só, bors, kurkuma)
- 4.öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi
- 5.fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket alacsonyabb fokozaton kb.20-25perc
- 6.mikor már majdnem kész, száraz serpenyőben pirítsuk meg a barnarizslisztet, folyamatosan kevergessük (száraz fakanállal) – pár percet vesz igénybe, barnulni nem igazán fog, de érezzük majd az illatát
- 7.öntsük hozzá a növényi tejet, keverjük el csomómentesre, főzzük pár percig, miután elkezd sűrűsödni
- 8.öntsük hozzá a már megpuhult zöldségekhez, keverjük össze, és főzzük még pár percig, míg teljesen besűrűsödik
- 9.már tálalhatjuk is, díszíthetjük petrezselyemlevelekkel
Hozzávalók
- 1 nagyobb fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 400 g (fagyasztott) zöldborsó
- 400g sárgarépa (4 nagyobb) - felkarikázva
- 400g krumpli (4 db kicsi) - felkockázva
- 2-2,5dl növényi tej
- 2 -3 evőkanál barnarizsliszt - más liszt is használható
- eritrit/ datolyapaszta - elhagyható - ízlés szerint - mi nem tettünk bele
- fél kiskanál só, 1/8 kiskanál bors, 1/8 kiskanál kurkuma