Szuper egyszerű sós keksz

Aranyszínű, lágy keksz, tökéletes uzsonnára, tízóraira is. Csicseriborsó lisztből, mandulalisztből és burgonyakeményítőből, 15 perc alatt kész sütéssel együtt!

Mi kenésnek felvizezett ketchupöt használtunk, hogy ráragadjanak a magok, de mégsem kelljen zsíradékkal megkenni.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra
  • 2.béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral
  • 3.egy tálkában keverjük össze a növényi tejet és a borecetet és hagyjuk állni 1 percig
  • 4.egy másik, közepes tálban keverjük össze a csicseriborsólisztet, a mandulalisztet, a burgonyakeményítőt, a sütőport és a sót
  • 5.adjuk hozzá a tejkeveréket folyamatos keverés közben, amíg teljesen össze nem keveredik, gyúrjuk át
  • 6.osszuk el el a tésztát 8 egyenlő gombócra, és lapítsuk el a kezünkkel
  • 7.helyezzük az előkészített tepsire, pár centi távolságra egymástól
  • 8.kenjük le felvizezett ketchuppel/paradicsomszósszal
  • 9.szórjuk meg szezámmaggal
  • 10.süssük kb.10 percig, míg meg nem kel és aranybarna nem lesz
  • 11.vegyük le a sütőlapról és hagyjuk hűlni 5 percig

Hozzávalók

  • 1/4 bögre (bögre=2,3dl) édesítetlen növényi tej
  • 3/4 teáskanál fehér borecet
  • 1/2 bögre csicseriborsóliszt
  • 6 evőkanál darált mandula vagy mandulaliszt
  • 4,5 evőkanál burgonyakeményítő (nem burgonyaliszt!)
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1/8 teáskanál só
  • kenéshez egy evőkanál ketchup/paradicsomszósz
  • szóráshoz: szezámmag vagy amit szeretünk