Szafi alacsony-zsírtartalmú burgonyás pogácsa

Hétvégén ismét sütöttünk, Lányaink valami sósságra vágytak. 

Épp volt maradék főtt krumplink, így adta magát, hogy burgonyás pogácsa legyen. Csak összetörtük, összekevertük a hozzávalókat, kicsit pihentettük, majd kiszaggattuk, és már sütöttük is. 

Nagyon megkedveltük ezt az univerzális lisztet, tényleg mindent lehet belőle készíteni. 

 

 

Inspiráció

https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2021/01/szafi-free-hajdinamentes-rostcsokkentett-burgonyas-pogacsa.html

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, készítsünk elő egy tepsit, és béleljük ki sütőpapírral
  • 2.dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit egy tálban, majd pihentessük kb. 20 percet melegebb helyen, letakarva
  • 3.nyújtsuk ki a tésztát belisztezett felületen kb. 1 cm vastagra, kockázzuk be a tetejét a kés hátoldalával, majd szaggassunk belőle pogácsákat - 5 cm átmérőjűt
  • 4.helyezzük őket a sütőlapra, majd kenjük le a tetejét felvizezett ketchuppel, szórjuk meg szezámmaggal
  • 5.süssük 180 fokon légkeveréssel 25-30 percig
  • 6.fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni

Hozzávalók

  • 250 g főtt krumpli - összetörve
  • 300 g #SzafiFree hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
  • 3 dl natúr növényi tej
  • 7 g porélesztő
  • 5 g #SzafiReform Himalája só
  • 1 kiskanál #SzafiReform vöröshagymagranulátum
  • 1/4 kiskanál fokhagymapor
  • 3 evőkanál #SzafiReform sörélesztőpehely
  • +liszt a nyújtáshoz
  • +felvizezett #SzafiFree ketchup kenésre
  • +szezámmag szórásra