Étrend adat(ok)
16 db
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
- 2.egy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat
- 3.adjuk hozzá a sütőtök pürét (mi csak egy villával jól összetörtük), folyékony füstöt
- 4.alaposan keverjük össze a száraz alapanyagokkal, akár kézzel gyúrhatjuk is
- 5.enyhén benedvesített kézzel formázzunk belőle kisebb golyókat
- 6.helyezzük a sütőlapra
- 7.süssük őket 180-200 fokon kb. 15-20 percig, míg aranybarnára sülnek - mi forrólevegős sütőben sütöttük őket 15 percig 180 fokon
Hozzávalók
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) sült sütőtök püré
- 1/2 bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 1/2 bögre (gluténmentes) zabpehely
- 1/2 bögre (gluténmentes) zsemlemorzsa - lehetőleg teljes kiőrlésű lisztből
- 1 evőkanál őrölt lenmag/chiamag + 3 evőkanál víz összekeverve
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- só
- 1/8 kiskanál bors,kurkuma
- 1/4 kiskanál őrölt kömény
- 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor - vagy 1 kis fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma megdinsztelve
- néhány fújás folyékony füst - el is hagyható