
Étrend adat(ok)
4 adag
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.áztassuk be a tejbe a kenyereket, hogy teljesen szétmálljanak - ezt segíthetjük keveréssel
- 2.dinszteljük meg a fokhagymát - vízen teljes értékű, majd öntsük hozzá tejet a kenyérrel
- 3.adjuk hozzá a fűszereket és kezdjük el melegíteni
- 4.főzzük kb. 5-7 percig - elkezd majd sűrűsödni - ha nagyon sűrű lenne, adjunk hozzá még egy kis növényi tejet
- 5.adjuk hozzá a fagyott spenótot (ügyesebbek ki is olvaszthatják előtte), melegítsük, kevergessük, míg teljesen felolvad
- 6.főzzük még pár percig, igazítsunk közben az ízesítésén, ha szükséges
Hozzávalók
- 2 doboz (450 g/doboz) fagyasztott spenótpüré
- kb. 7 dl növényi tej
- 3-4 szelet (akár szikkadt) kenyér /2 db zsemle - teljes kiőrlésű lisztből
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva - jó fokhagymásan szeretjük, ezért többet használtunk
- só, igény szerint 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő, 1/8 kiskanál bors, kurkuma