
Étrend adat(ok)
4 adag
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg kevés vízen a hagymát, dobjuk rá a sóskát, (ha nagyon vastag a levelek szára, ki lehet szedni, mi turmixoltuk, ezért nem volt rá szükség), kicsit sózzuk meg, várjuk meg, míg teljesen összeesnek a levelek, majd öntsük fel 2 dl vízzel
- 2.közben keverjük össze a növényi tejfölt/joghurtot csomómentesre a liszttel -ezzel fogjuk behabarni
- 3.hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a tejfölös keveréket a sóskához, főzzük kb. 10 percig, míg besűrűsödik, majd végül turmixoljuk simára - én magasfordulatszámos turmixban leturmixoltam a megdinsztelt sóskát, és utána habartam be, így teljesen krémes lett
Hozzávalók
- 250 g friss sóska
- 2 dl növényi (házi) tejföl /joghurt
- 2 dl víz
- 2-3 púpos evőkanál zabpehelyliszt/ barna rizsliszt
- 1 hagyma - apróra vágva
- só, bors
- 2-3 evőkanál datolyapaszta édesítésnek