RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát - vízen teljes értékű
- 2.alaposan mossuk át a kölest, hogy ne legyen majd kesernyés mellékíze
- 3.tegyük hozzá a hagymához háromszoros mennyiségű folyadékkal, sóval, kurkumával - alacsony fokozaton fedő alatt főzzük puhára
- 4.öntsünk hozzá még egy kis tejet, ha szükséges -1-1,5 dl - nekünk nem volt rá szükség, de krémeseb lesz tőle a túrónk
- 5.végül keverjünk hozzá az ecetet, fekete sót
- 6.kanalazzuk át egy tálkába, hűtsük le, majd tegyük lefedve hűtőbe
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1/2 bögre (bögre=2,3dl) köles
- 1,5 bögre natúr növényi tej - pl. mandula
- 1 kis fej lilahagyma/zöldhagyma - apróra vágva
- csipet só
- 1 evőkanál almaecet/borecet
- csipet fekete só
- 1/2 kiskanál kurkuma, 1/8 kiskanál bors
- 1 kiskanál bazsalikom/petrezselyem