Étrend adat(ok)
12 cm átmérőjű tömb
25 perc
25 perc
Elkészítés
- 1.alaposan mossuk át a kölest, hogy ne legyen majd kesernyés mellékíze
- 2.tegyük fel a háromszoros mennyiségű folyadékban főni a sóval, édesítővel, kurkumával - alacsony fokozaton fedő alatt főzzük puhára kb. 15-20 perc alatt
- 3.öntsünk hozzá még egy kis tejet, ha szükséges -1-1,5 dl - nekünk nem kellett
- 4.végül keverjük hozzá a többi hozzávalót is - mazsola, citromlé, citromhéj, fekete só
- 5.kanalazzuk át egy tálkába, hűtsük le, majd tegyük lefedve hűtőbe
Hozzávalók
- 1/2 bögre (bögre=2,3dl) köles
- 1,5 bögre natúr növényi tej
- csipet só, 1/2 kiskanál kurkuma
- 1 bio citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 2-3 evőkanál eritrit vagy datolyapaszta - ez teljes értékű, de elszínezheti a krémünket
- 1 kiskanál vanília kivonat
- 1 marék mazsola – vízben pár órára beáztatva
- csipet fekete só