
Étrend adat(ok)
4 személy
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.egy nagy edényben (amiben később botmixert is tudunk használni) pároljuk meg a hagymát kevés vízen/olajon
- 2.adjuk hozzá a sörélesztőt, mustárt, kurkumát, paradicsompasztát, fokhagymát és a sót, és pár másodpercig keverjük
- 3.adjuk hozzá a növényi tejet, és a keverjük össze alaposan, az edény aljáról sem feledkezzünk meg
- 4.tegyük a misot, a karfiolt az edénybe, vegyük le a hőt alacsony fokozatra, és félig fedjük le az edényt
- 5.addig főzzük – alkalmanként megkeverve, - míg a karfiol puha lesz, ez kb. 20 percet vesz igénybe
- 6.közben kávédarálóban aprítsuk fel a nyers napraforgómagot, és keverjük azt is a karfiolhoz, hagy főjenek együtt
- 7.utána tegyünk fel sós vizet a tésztának és főzzük meg a csomagolás utasításai szerint
- 8.tartsunk meg 1/2 bögre tészta főzővizet, majd szűrjük le a tésztát (de ne öblítsük le), hagyjuk a szűrőben
- 9.mikor megpuhult a karfiol, botmixerrel mixeljük simára
- 10.állítsuk be alacsonyra a hőfokot és főzzük még, gyakran megkeverve, amíg finoman fel nem forr
- 11.keverjük hozzá a főtt tésztát és a tésztavizet
- 12.folytassuk a főzést, amíg a szósz kicsit besűrűsödik
- 13.ízesítsük még sóval és borssal, és azonnal tálaljuk
Hozzávalók
- 1 lilahagyma, felszeletelve
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 2 teáskanál mustár
- 1/4 teáskanál őrölt kurkuma
- 1/2 evőkanál paradicsompaszta vagy ketchup
- 2 gerezd fokhagyma felszeletelve
- 1 teáskanál só
- 3,5 bögre (bögre=2,3dl) édesítetlen növényi tej – mi szóját használtunk
- 3 evőkanál fehér miso
- 3,5 bögre nyers karfiol apróra vágva (kb. fél fej, a másik feléből levest csináltunk)
- 1/2 bögre nyers napraforgómag
- 500g (gluténmentes) tészta