
Étrend adat(ok)
6-8 főre
90 perc
90 perc
Elkészítés
- 1.készítsünk elő mindent - hámozzuk meg a zellert, vágjuk fel kb. kisujjnyi vastag szeletekre, majd főzzük puhára enyhén sós vízben
- 2.fűszerezzük be a növényi joghurtunkat úgy, hogy hozzáadunk egy gerezd átpasszírozott fokhagymát/fokhagymaport, fekete sót, borsot, és egy kis sörélesztőpelyhet (el is hagyható)
- 3.vágjuk fel a hagymát szeletekre, mi egy kicsit vízen megdinszteltük
- 4.törjük össze egy tálban a tofut túró állagúra, fűszerezzük fekete sóval, esetleg egy kis folyékony füsttel, ha natúr
- 5.készítsük el a köles kolbászt - kölest fűszerezzük pirospaprikával, füstölt pirospaprikával, borssal, sóval, fokhagymával, köménnyel)
- 6.mikor megfőtt a zeller, hőálló tálba kezdjük el rétegezni alulra kis fedéssel a zeller szeleteket ( kb. 1/3-a, rá hagyma szelet (hagyma fele), kolbászízű köles (fele), tofu-tojás (fele) rászórva, majd locsoljuk meg a joghurtos öntettel (1/3-a)
- 7.ezt ismételjük meg - zeller szeletek, köles-kolbász, tofu-tojás, hagyma, növényi joghurt
- 8.a tetejére zeller kerüljön, és kenjük meg a maradék fűszeres joghurttal
- 9.lefedve helyezzük sütőbe, 180 fokon, kb. 50-60 percre
- 10.az utolsó 10 percre vegyük le a fedőt a jénairól, hogy meg tudjon pirulni a teteje
Hozzávalók
- 1 közepes fej (lila)hagyma - felvágva csíkokra - akinek érzékeny a gyomra meg is dinsztelheti
- 2 nagyobb zellergumó
- 2 nagy (450 g) pohár növényi joghurt
- 1 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
- 1 evőkanál sörélesztőpehely
- 1/8 kiskanál bors
- 2-szer 1/2 kiskanál fekete só
- 2 kis tömb (180 g) natúr/füstölt tofu - ha nem füstölt, érdemes egy kiskanál folyékony füstöt hozzátenni
- 1,5 bögre főtt kölesből kolbászkrém