Étrend adat(ok)
6-8 adag
15 perc előkészület + kb. 60 perc sütés
15 perc előkészület + kb. 60 perc sütés
Elkészítés
- 1.készítsük elő a zöldségeket, majd helyezzük el őket egy tűzálló tálba
- 2.keverjük hozzá a quinoát, tofu kockákat
- 3.állítsuk össze a szószt - keverjük össze a fűszereket a növényi joghurttal, vízzel
- 4.keverjük össze az egészet, hogy mindenhova jusson a szószból - keverjünk hozzá még egy kis vizet,ha szükséges, lepje el az öntet a zöldségeket
- 5.fedjük le, és helyezzük be a sütőbe - állítsuk 180 fokra
- 6.süssük puhára, kb 1 óra alatt - figyeljük közben, ha beszívta a nedvességet, de még nem puha a krumpli, quinoa, adjunk hozzá még egy kis vizet, és keverjük át
- 7.mikor megpuhult minden, vegyük ki és pihentessük 10 percig
Hozzávalók
- 2 nagyobb édesburgonya - meghámozva, felkockázva
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) quinoa - leöblítve
- 1 nagy fej lilahagyma - vékonyra szelve
- 1 kaliforniai paprika - felcsíkozva
- 1-2 tömb füstölt tofu - felkockázva
Szószhoz:
- 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva/apróra vágva
- 1-2 kiskanál kakukkfű
- 2 nagy (2*450 g) növényi joghurt, mi bolti fermentált kókuszjoghurtot használtunk
- 4,5 dl víz
- 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő, só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma, őrölt fekete kömény
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely