
Étrend adat(ok)
5-6 adag
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon – vízen teljesértékű
- 2.tegyük hozzá a sárgarépát, kicsit azt is pároljuk meg
- 3.jöhet hozzá a krumpli, pár percig azt is süssük, pároljuk
- 4.öntsük fel vízzel, hogy ellepje
- 5.tegyük hozzá a borsót, zöldbabot, fűszereket
- 6.főzzük puhára a zöldségeket fedő alatt nem túl magas fokozaton
- 7.közben áztassuk be a zabpelyhet annyi vízbe, hogy ellepje, és hagyjuk pihenni 20 percig
- 8.utána turmixoljuk le, ízesítsük kevés ecettel, citromlével, sóval - ha nagyon sűrű lenne, még tegyünk hozzá vizet
- 9.mikor már puhák a zöldségek, óvatosan keverjük a leveshez a tejfölünket – érdemes a hideg tejfölhöz apránként adagolni a forró levesből, és elkeverni, hogy ne csomósodjon össze, és csak utána hozzáönteni a leveshez
- 10.főzzük még 5-10 percig – be is fog kicsit sűrűsödni a levesünk
- 11.tegyünk hozzá még fűszereket, ecetet ízlésük szerint
Hozzávalók
- 2 bögre (bögre =2,3dl) zöldbab – mi fagyasztottat használtunk, sárgát
- 1 bögre zöldborsó – mi fagyasztottat használtunk
- 3 nagy sárgarépa - felkarikázva
- 4 nagyobb krumpli – nagyobb darabokra vágva
- 2 nagy fej (lila)hagyma –apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma –átpasszírozva
- 1 paradicsom 4-be vágva
- 1 paprika 2-be vágva
- só, bors, tárkony
- pár kanál rizsecet
Zabtejfölhöz:
- fél bögre zabpehely
- 1 evőkanál rizsecet
- 1 kiskanál citromlé
- víz
- só