Palacsinta

Nagyon kellemes, kicsit édes palacsintákat süthetünk ebből az illatos tésztakeverékből. Könnyen kezelhető, nem szakad, nem törik. Tölthetjük lekvárral, gyümölcsökkel, csokikrémmel, pudinggal, minddel finom!

Miután mindet kisütöttük (kb 8db), töltsük meg őket kedvünk szerint, és már tálalhatjuk is.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.tegyük a száraz hozzávalókat egy tálba, és keverjük össze
  • 2.az összes nedves összetevőt (az olaj kivételével) keverjük össze egy másik tálban
  • 3.öntsük a nedves összetevőket össze a száraz alapanyagokkal és alaposan keverjük össze
  • 4.pihentessük a tésztát 5 percig
  • 5.melegítsünk egy kevés olajat közepes méretű serpenyőben
  • 6.öntsünk 1/4 bögre tésztát a serpenyőbe, és oszlassuk el egyenletesen
  • 7.süssük kb. 2–4 percig, vagy amíg könnyen meg nem fordítható (lapáttal nyúljunk alá óvatosan)
  • 8.fordítsuk meg, és süssük további 1-2 percig
  • 9.egy idő után a tészta besűrűsödik, ezért szükség lehet egy kis tej hozzáadására

Száraz hozzávalók

  • 1 bögre (bögre=2,3dl) zabpehely lisztté őrölve vagy zabpehelyliszt (90 g)
  • 1/2 bögre rizsliszt (80 g)
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő (32g)
  • csipet só
  • 1 evőkanál őrölt lenmag (kávédarálóval megoldható)
  • 1 teáskanál sütőpor

Nedves összetevők

  • 1 1/2 bögre növényi alapú tej (360 ml)
  • 1 kisebb banán (80 g)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • citrom reszelt héja
  • olaj sütéshez (tapadásmentes serpenyőben megpróbálhatjuk olaj nélkül)