RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.tegyük a kesudiót, a vizet és az összes többi hozzávalót egy turmixgépbe, és járassuk addig amíg sima nem lesz – elég folyós lesz az állaga
- 2.ha nem túl nagy teljesítményű a turmixgépünk, érdemes leszűrni, hogy ne legyen darabos
- 3.öntsük egy kis serpenyőbe, és folyamatosan keverve főzzük közepes fokozaton
- 4.keverés közben egyszercsak elkezd sűrűsödni és hirtelen sajtos ragacsos finomság lesz belőle
- 5.ez kb. 5 percet vesz igénybe
- 6.folytassuk a főzést, és folyamatosan keverjük még egy-két percig
- 7.még melegen öntsük a kívánt ételre, ugyanis ahogy hűl, kezd megszilárdulni
- 8.később újramelegíthetjük egy kis vízzel, ha szeretnénk, hogy újra nyúlós legyen
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1/2 bögre nyers kesudió (pár órával előtte beáztatva, használat előtt lecsöpögtetve)
- 1 bögre(=2,3dl) víz
- 3 evőkanál tápiókakeményítő
- 3 evőkanál sörélesztőpehely
- ½ evőkanál citromlé
- 1,5 teáskanál só
- 1,5 teáskanál fehér miso paszta
- 1 teáskanál paprika
- 1/2 teáskanál hagymapor
- 1/4 teáskanál kurkuma
- 1/4 teáskanál fokhagymapor