Okra curry

Barátnőmmel mikor múltkor a piacon jártunk, találtunk okrát. Még egyikünk sem próbálta, de együtt belevágtunk, hogy készítsünk belőle valami finomságot. Érdemes kisebb, friss darabokat választani, hogy biztos ne legyen fás. Az okra nem egy elterjedt zöldség, pedig nagyon sok jótékony hatása van a szervezetünkre. Magas a rosttartalma, ennek köszönhetően segíti az emésztésünket. Jó az ízületekre, rákmegelőző-, koleszterincsökkentő hatású, vitaminokban gazdag, és afrodiziákum.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg kevés vízen a hagymát
  • 2.adjuk hozzá a reszelt gyömbért, kicsit dinszteljük meg azt is
  • 3.tegyük hozzá a fűszereket, kicsit pirítsuk meg
  • 4.poharas turmixban turmixoljuk össze a paradicsomokat, öntsük a hagymára, kb. 3-4 percig főzzük
  • 5.adjuk hozzá a feldarabolt okrát (kb. 1-1,5 cm-es darabokra vágtuk), öntsük fel egy kis vízzel, és fedő alatt pároljuk puhára kb. 15 perc alatt
  • 6.öntsük hozzá a kókusztejszínt, és főzzük össze pár perc alatt
  • 7.mi basmati rizzsel (barna rizs teljes értékű) tálaltuk

Hozzávalók

  • 200 g zsenge okra - feldarabolva
  • 1 nagyobb fej lilahagyma - apróra vágva
  • 1 evőkanál friss reszelt gyömbér
  • 2 nagyobb paradicsom
  • só, bors, 1/2 kiskanál kurkuma, római kömény, koriander, cayenne bors (ez erős), kardamom, 1/4 kiskanál fahéj
  • 2 dl kókusztejszín