Étrend adat(ok)
8 db
50 perc
50 perc
Elkészítés:
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
- 2.dinszteljük meg a hagymákat - vízen teljes értékű
- 3.adjuk hozzá a reszelt répát, fűszereket, kicsit dinszteljük meg, majd öntsünk hozzá pici vizet és fedő alatt pároljuk puhára - majd kicsit hűtsük ki
- 4.késes aprítóban/turmixban őröljük le a norilapot - előtte érdemes kisebb darabokra tépni
- 5.törjük össze villával/krumplinyomóval a tofut apróra, de nem pépesre
- 6.adjuk hozzá a megdinsztelt répát, hagymát, a zabpehelylisztet, sörélesztőpelyhet, őrölt lenmagot/ chiamagot, algát, citromlevet, mustárt és keverjük össze alaposan
- 7.kóstoljuk meg, ha kell igazítsunk a fűszerezésén, majd hagyjuk legalább 15 percet állni
- 8.ha ez letelt, formázzunk 6-8 cm átmérőjű korongokat belőle enyhén nedves kézzel
- 9.panírozzuk be őket - először forgassuk meg lisztben, mártsuk bele a növényi tejbe, végül forgassuk meg a zsemlemorzsában
- 10.helyezzük őket a sütőlapra
- 11.süssük őket 25-30 percig 180 fokon - ha van, légkeveréssel - amíg szép aranybarnára sülnek - félidőben meg is lehet forgatni őket
Hozzávalók:
- 2 kis tömb (2*180 g) (füstölt) tofu
- 1 kis sárgarépa - lereszelve kis lyukú reszelőn
- 1 kis fej hagyma - apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1-2 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható)
- 2 púpos evőkanál (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 1 evőkanál őrölt lenmag/chiamag
- 1 norilap
- 1 evőkanál mustár
- 1 kiskanál friss citromlé
- só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1 kiskanál szárított petrezselyem
Panírozáshoz:
- zabpehelyliszt (de bármilyen jó)
- natúr növényi tej
- (gluténmentes, teljes kiőrlésű) zsemlemorzsa, belekeverve szezámmag, sörélesztőpehely