
Étrend adat(ok)
4 személy
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.Bugonyapüré: vágjuk fel nagyobb darabokra a krumplit, tegyük a vízzel együtt egy edénybe, fedjük le, és főzzük puhára
- 2.tegyük át egy késes aprítóba, és dolgozzuk el simára – ha nagyon elfőtte a vizet, egy negyed bögrényi vízzel hígíthatjuk
- 3.kanalazzuk át egy tálba, majd mossuk is el a késesaprítót, hogy ne száradjon bele a krumpli
- 4.Tészta: adjuk a krumplipürénkhez az összes többi hozzávalót, és alaposan keverjük össze - puha, enyhén ragacsos tésztát kapunk - ha nagyon puha, még egy kis zabpehelylisztet tehetünk hozzá
- 5.osszuk 5 részre tésztát – gyúrjunk belőlük golyókat
- 6.belisztezett felületen nyújtsuk a golyókat kb. 1 cm vastagra
- 7.melegítsünk fel egy serpenyőt (magasabb fokozaton)
- 8.mikor felforrósodott, helyezzünk egy darab kinyújtott tésztát a serpenyőbe, és süssük pár percig, míg nem kezd pirulni
- 9.mikor az egyik oldala megsült, fordítsuk meg, majd süssük meg azt az oldalát is pár perc alatt
- 10.tegyük egy tálba, és takarjuk le egy konyharuhával, hogy lágyak maradjanak, amíg a többit sütjük
- 11.légmentesen záródó dobozban legfeljebb 4 napig elállnak a hűtőben, csak újra kell őket egy serpenyőben melegíteni
Hozzávalók - burgonyapüré
- 2 db közepes krumpli (főzni való)
- 1 ¼ bögre (bögre=2,3dl)víz
Hozzávalók - tésztához
- 1 bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt – vagy zabpehely megőrölve kávédarálóval
- 1 bögre burgonyapüré (fent)
- 3/4 bögre tápióka liszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor