Morzsasüti

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető desszert. Még gyúrni sem kell a tésztáját, csak összekeverjük két tálban az alapanyagokat és már állíthatjuk is össze.

Más gyümölccsel is készíthető, pl. almával, (előtte pároljuk meg egy kicsit).

Süthetjük egyben vagy adagonként kis hőálló tálkákban. 

Fogyasszuk vegán, (lehetőleg házi) fagyival. Mi banánból csináltunk hozzá.

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.egy tálban forgassuk össze a lecsepegtetett, kiengedett, citromlével meglocsolt meggyet a fűszerekkel, majd a liszttel, majd oszlassuk el egy tűzálló tál alján
  • 3.egy másik tálban keverjük össze 2 részletben a morzsás rész hozzávalóit - először csak a száraz alapanyagokat (zabpehely, rizsliszt, fűszerek, kókuszreszelék) keverjük össze, majd adjuk hozzá a nedveseket is, és újra keverjük össze - egyengessük el a gyümölcsös részén - nem kell tömöríteni
  • 4.süssük 180 fokon kb. 25 percig, míg aranybarnára nem pirul a teteje - mi közben egyszer átkevertük a morzsás réteget, hogy ropogósabb legyen
  • 5.hagyjuk hűlni legalább 15 percet

Hozzávalók gyümölcsös részhez

  • 450 g fagyasztott meggy - kiolvasztva, szobahőmérsékletű
  • 1 púpos evőkanál (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 1-2 kiskanál friss citromlé
  • 1-2 evőkanál négyszeres édesítő /kb. 4 evőkanál eritrit /házi datolyapaszta (ez teljes értékű)
  • 1/2 kiskanál fahéj, 1/8 kiskanál szerecsendió, gyömbér, kurkuma, őrölt szegfűszeg

Morzsás részhez

  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
  • 1/2 bögre barna rizsliszt - más liszt is használható
  • 1/4 bögre kókuszreszelék
  • 1-2 kiskanál vanília kivonat
  • 1/4 bögre házi datolyapaszta
  • 1/4 kiskanál fahéj,1 csipet só
  • 2-3 evőkanál növényi tej