Meggyszósz

Vágysz valami új ízre? Készítsd el pillanatok alatt ezt az isteni meggyszószt. Kicsit édes, kicsit savanykás, nagyszerűen kiegészít bármilyen fogást. Van, aki csak liszttel sűríti, van aki tejföllel habarja. Mi most a kesutejfölös habarást választottuk, és isteni finom lett. 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.a meggyet 1 dl víz hozzáadásával elkezdjük melegíteni, hozzáadva a fűszereket, édesítőt - kb. 10 perc alatt főzzük puhára
  • 2.közben a lisztet keverjük csomómentesre a kesutejföllel, majd adjuk hozzá a növényi tejet is - készen áll a habarás
  • 3.hőkiegyenlítéssel adjuk a tejfölös keveréket a meggyhez
  • 4.alacsony fokozaton 5 percig főzzük, a citromlevet csak a végén adjuk hozzá
  • 5.fűszerezzük, ha még szükséges

Hozzávalók

  • 450 g fagyasztott/friss magozott meggy
  • 1-2 evőkanál datolyapaszta (ez teljes értékű) /más édesítő
  • ízlés szerint fahéj, szerecsendió, szegfűszeg
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1-2 evőkanál friss citromlé
  • 1-2 evőkanál (gluténmentes) zabpehelyliszt /barna rizsliszt
  • 1 dl kesutejföl (ez teljes értékű) /növényi joghurt/ bolti tejföl
  • 2 dl natúr növényi tej