
Étrend adat(ok)
5-6 adag
20 perc
20 perc
Elkészítés
- 1.a meggyet 1 dl víz hozzáadásával elkezdjük melegíteni, hozzáadva a fűszereket, édesítőt - kb. 10 perc alatt főzzük puhára
- 2.közben a lisztet keverjük csomómentesre a kesutejföllel, majd adjuk hozzá a növényi tejet is - készen áll a habarás
- 3.hőkiegyenlítéssel adjuk a tejfölös keveréket a meggyhez
- 4.alacsony fokozaton 5 percig főzzük, a citromlevet csak a végén adjuk hozzá
- 5.fűszerezzük, ha még szükséges
Hozzávalók
- 450 g fagyasztott/friss magozott meggy
- 1-2 evőkanál datolyapaszta (ez teljes értékű) /más édesítő
- ízlés szerint fahéj, szerecsendió, szegfűszeg
- só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1-2 evőkanál friss citromlé
- 1-2 evőkanál (gluténmentes) zabpehelyliszt /barna rizsliszt
- 1 dl kesutejföl (ez teljes értékű) /növényi joghurt/ bolti tejföl
- 2 dl natúr növényi tej