Étrend adat(ok)
2-3 adag
60 perc
60 perc
Elkészítés
- 1.tegyük fel forrni egy lábasban a vizet a tejjel, fűszerekkel
- 2.közben egy serpenyőben dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
- 3.mikor kész a hagyma, adjuk hozzá a cukkinit és a fűszereket, pároljuk közepes fokozaton puhára, fedő nélkül - ha kell, tegyünk hozzá egy kis vizet, nehogy leégjen
- 4.mikor felforrt a vizes-tejes keverékünk, szórjuk bele a kukoricadarát, keverjük csomómentesre, majd folyamatos keverés mellett főzzük puhára - kb. 10-15 perc
- 5.mikor elkészült a kukorica, kanalazzuk át egy hőálló tálba és simítsuk el
- 6.mikor megpuhult a cukkini, adjuk hozzá a paradicsomot, babot, kicsit főzzük össze, végül adjuk hozzá a felvágott bazsalikom leveleket
- 7.öntsük a ragut a puliszka tetejére, egyenletesen osszuk el rajta
- 8.helyezzük sütőbe, süssük 180 fokon légkeveréssel 25-30 percig
- 9.tálaláskor szórjuk meg vegán parmezánnal
Hozzávalók puliszkához:
- 3 dl víz
- 3 dl növényi tej
- 10 dkg kukoricadara
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/2 kiskanál fokhagymapor
Zöldségraguhoz:
- 1 nagy fej lila hagyma - felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 közepes méretű cukkini - felkockázva
- 1 evőkanál folyékony füst (elhagyható), só,1/8 kiskanál bors,1/2 kiskanál fokhagymapor
- 1 kis konzerv/ 400 g darabolt paradicsom
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) főtt/konzerv bab
- 1/2 bögre friss bazsalikomlevél
- Tálaláshoz: vegán parmezán (mandula, sörélesztőpehely, só, bors, fokhagymapor)