Étrend adat(ok)
kb. 17 golyó
35 perc
35 perc
Elkészítés
- 1.helyezzünk mindent késes aprítóba, egyelőre vizet ne tegyünk hozzá
- 2.dolgozzuk össze a hozzávalókat - ízlés szerint lehet teljesen homogénre vagy darabosra
- 3.ha nem akar összeállni adjunk hozzá kevés vizet, ha így sem, még lisztet
- 4.ízesítsük még, ha szükséges
- 5.benedvesített kézzel formázzunk belőle golyókat, majd hempergessük meg zsemlemorzsában
- 6.süssük meg őket forrólevegős sütőben kb. 15 perc alatt
Hozzávalók
- 2 bögre (bögre=2,3 dl) főtt rizs (barna teljes értékű)
- 1/2 kiskanál friss citromlé
- 1-2 kiskanál hagymagranulátum, 1/4-1/2 kiskanál fokhagymapor - frisseket is használhatunk, akkor érdemes megdinsztelni
- 3-4 evőkanál sörélesztőpehely
- 2 evőkanál zabpehelyliszt/ csicseriborsóliszt
- néhány evőkanál víz, ha szükséges
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1 bögre zöld - mi friss bazsalikomot, petrezselymet tettünk hozzá, de lehet bébi spenót is, vagy más fűszer
- (gluténmentes) zsemlemorzsa