
Étrend adat(ok)
8 kisebb szelet
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.béleljünk ki egy kicsi sütőformát sütőpapírral (miénk 16 cm átmérőjű)
- 3.turmixoljuk össze a banánt, a vizet és a datolyát (a datolya áztatólevét is használhatjuk víz helyett)
- 4.egy tálban keverjük össze a vizet, a banános pépet, adjuk hozzá a az útifűmaghéjat, és kicsit hagyjuk pihenni, kb. 5 percig
- 5.miután letelt az 5 perc, adjuk hozzá a többi hozzávalót is, a málna kivételével, és jól keverjük össze
- 6.a tésztát egyenletesen oszlassuk el a már korábban előkészített sütőformába, díszítsük a tetejét málnával - kicsit nyomkodjuk bele
- 7.süssük légkeveréssel 25-30 percig, amíg aranybarna lesz a teteje, és a közepébe beszúrt fogpiszkálóra már nem ragad semmi
- 8.hagyjuk teljesen kihűlni rácson, és csak utána szeleteljük
Hozzávalók
- ¾ bögre (bögre =2,3 dl) víz
- 1 db nagy, érettebb banán
- 12 db puha, közepes méretű datolya - érdemes pár órára beáztatni akár
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 2 evőkanál édesítetlen kakaópor - de lehet több is, ha csokisabbra szeretnénk
- 2 evőkanál édesítetlen kakaópor
- 1 és ¼ bögre mandulaliszt
- ¾ bögre köles liszt
- 1 és ½ teáskanál sütőpor
- ¾ teáskanál szódabikarbóna
- 1 bögre friss vagy fagyasztott málna