Étrend adat(ok)
7 db
pár óra áztatás + 15 perc elkészítés + 20-30 perc sütés
pár óra áztatás + 15 perc elkészítés + 20-30 perc sütés
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 175 fokra
- 2.miután jól lecsepegtettük a vöröslencsét az áztatás után, tegyünk mindent késes aprítóba - a citrom levét csak a végén adjuk hozzá - jól daráljuk össze .
- 3.pihentessük 10 percig
- 4.formázzunk 7 db zsemlét a tésztából - ne ijedjünk meg, kicsit lágy
- 5.175 fokos előmelegített sütőben légkeverésen süssük 25-30 percet
- 6.helyezzük rácsra és várjuk meg, míg teljesen kihűl
Hozzávalók:
- 300 g száraz vöröslencse - 3-4 órára beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
- 30 g útifűmaghéj
- 90 ml víz
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1/2 kiskanál só
- 3 evőkanál friss citromlé / almaecet