Étrend adat(ok)
12 db
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
- 2.reszeljük le /aprítsuk fel (apróra) a lilakáposztát, ha késes-aprítót használunk, a hagymát is
- 3.sózzuk meg egy kicsit a lereszelt káposztát, hogy levet eresszen, pihentessük kb. 30 percig
- 4.nyomkodjuk ki a levét – de nem kell por-szárazra
- 5.keverjük hozzá a csicseriborsólisztet, a lenmagot, a sörélesztőpelyhet és fűszerezzük
- 6.enyhén nedves kézzel formáljunk belőle gombócokat –nyomkodjuk össze gombóccá
- 7.helyezzük a sütőlapra, és süssük 30-40 percig, míg jó alaposan megsülnek – kicsit összeesnek, ahogy elpárolog belőlük a nedvesség
- 8.már ehetjük is
Hozzávalók (kb. 12db-hoz)
- kb. 500g (pici fej) lilakáposzta
- 1 fej (lila)hagyma
- 2 púpos evőkanál őrölt lenmag
- fél bögre (bögre=2,3dl) csicseriborsóliszt
- 1 evőkanál sörélesztőpehely(elhagyható)
- fél kiskanál só
- ¼ kiskanál fokhagymapor
- 1/8 evőkanál bors, kurkuma, kömény, őrölt babérlevél
- csipet szerecsendió