
Étrend adat(ok)
2-3 adag
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.fűszerezzük meg a felkockázott édesburgonyát sóval, fokhagymaporral, borssal, füstölt pirospaprikával, jól keverjük össze, majd oszlassuk el egy sütőpapírral kibélelt tepsire, hogy ne fedjék egymást
- 2.süssük 180 fokon aranybarnára őket - de ne túl puhára - kb. 20-25 perc
- 3.közben a kölest is meg tudjuk főzni, ha épp nincs készen
- 4.készítsük elő a zöldségeket - vágjuk fel a hagymát, egy kis edényben sózzuk le és tegyük félre, kockázzuk fel a paradicsomot, uborkát
- 5.mikor megsült az édesburgonya, egy nagy tálban keverjük össze az összes hozzávalót - kukorica, bab, paradicsom, uborka, köles, édesburgonya, hagyma
- 6.fűszerezzük még ízlés szerint kevés sóval, borssal, fokhagymaporral
- 7.tálaláskor öntözzük meg egy kis frissen facsart narancslével, egy kiskanál tahinivel
Hozzávalók
- 1 nagy (kb. 400 g) édesburgonya - kockákra vágva
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) főtt vörös vesebab - leöblítve, lecsepegtetve
- 1/2 bögre főtt köles - vagy más gabona
- 1/2 bögre főtt/konzerv kukorica - lecsepegtetve
- 2 db nagyobb paradicsom - kockákra vágva
- 1/2 kígyóuborka - kockákra vágva
- 1 kis fej lilahagyma/ póréhagyma - vékony szeletekre vágva
- só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1/4 kiskanál füstölt pirospaprika
- 1/2 kiskanál fokhagymapor
- 2 kiskanál tahini - elhagyható
- frissen facsart narancslé
- igény szerint sörélesztőpehely