
Étrend adat(ok)
5-6 adag
40 perc
40 perc
Elkészítés
- 1. dinszteljük meg egy edényben a hagymát, majd a fokhagymát egy kevés vízen
- 2.közben egy edényben tegyük oda a brokkolit kevés sóval, borssal, fokhagymaporral párolódni - mire elkészül a krumpli, az is megpuhul
- 3.adjuk a hagymákhoz a kockára vágott krumplit, kicsit dinszteljük meg azt is, tegyük hozzá a pirospaprikát, keverjük össze
- 4.majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, fűszerezzük meg, és fedő alatt főzzük puhára - kb. 15-20 perc
- 5.adjuk hozzá tejet, a főtt fehérbabot, és főzzük kicsit össze
- 6.hogy besűrítsük, fogjunk egy botmixert, és picit merítgessük bele - ne az egészet pürésítsük, csak kb. a negyedét
- 7.tálaljuk a párolt brokkolival
Hozzávalók
- 1 kg főzni való burgonya - nagyobb kockákra vágva
- 3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1 nagy fej (lila) hagyma - apróra vágva
- 1 bögre (bögre = 2,3 dl) natúr növényi tej
- 1 kis fej friss/ 450 g mélyhűtött brokkoli
- 1 kis konzerv /1,5 bögre főtt cannellini bab - leöblítve és lecsepegtetve
- 1/4 teáskanál füstölt paprika
- 1 babérlevél
- 1/2 kiskanál só
- 1/8 kiskanál őrölt fekete bors, kurkuma
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható