
Étrend adat(ok)
4 személy
20 perc
20 perc
Elkészítés
- 1.egy tálban törjük össze alaposan a lecsepegtetett karfiolt a fűszerekkel
- 2.keverjünk hozzá 3-3 evőkanálnyit a lisztből és a zsemlemorzsából és dolgozzuk össze
- 3.ha nagyon puha, folyós, tegyünk még hozzá zsemlemorzsát, az felszívja a nedvességet, ha még nem állt volna össze rendesen, tegyünk hozzá csicseriborsólisztet, az „ragasztja össze”
- 4.mikor kellemesen formázható masszát kaptunk, formázzunk belőle kisebb golyókat
- 5.süssük ki őket, mi 15 perc alatt 200 fokon sütöttük őket air fryerben, de előmelegített sütőben is lehet, - vagy akár forró olajban
Hozzávalók
- egy kis fej főtt karfiol
- 3-4 evőkanál csicseriborsóliszt
- 3-4 evőkanál (gluténmentes) lehetőleg teljeskiőrlésű zsemlemorzsa
- só, bors
- fokhagymapor
- fél kiskanál füstölt pirospaprika