
Étrend adat(ok)
4-5 adag
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon (vízen teljesértékű)
- 2.tegyük bele a felkockázott krumplit, kicsit pirítsuk át azt is
- 3.adjuk hozzá a karfiolt, öntsük fel vízzel, - lepje el alaposan
- 4.fűszerezzük, forraljuk fel, majd vegyük le alacsony fokozatra, és fedő alatt főzzük puhára
- 5.mikor elkészült, botmixerrel turmixoljuk össze
- 6.tehetünk hozzá növényi tejszínt,( boltival óvatosan, nem teljes értékű általában) sörélesztőpelyhet ízlés szerint
- 7.mi megszórtuk chilipehellyel, pirított magokkal, petrezselyemmel is
Hozzávalók
- egy kisebb fej karfiol rózsáira szedve
- pár szem krumpli felkockázva
- 1 nagy fej (lila)hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szerecsendió, gyömbér – ezekkel óvatosan
- őrölt kömény
- ízlés szerint növényi tejszín / sörélesztőpehely