Karfiolkrémleves

Nehéz eldönteni, hogy ez  karfiolleves, vagy inkább karfiolos krumplileves. Az az igazság, hogy az volt a cél, hogy a gyerekeink is szívesen egyék, ezért fele-fele arányban került bele karfiol és krumpli. Természetesen ezen lehet változtatni igény szerint. Aki szeretne egy kalóriaszegényebb levest, az tegyen bele kevesebb krumplit, vagy akár hagyja ki belőle teljesen.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon (vízen teljesértékű)
  • 2.tegyük bele a felkockázott krumplit, kicsit pirítsuk át azt is
  • 3.adjuk hozzá a karfiolt, öntsük fel vízzel, - lepje el alaposan
  • 4.fűszerezzük, forraljuk fel, majd vegyük le alacsony fokozatra, és fedő alatt főzzük puhára
  • 5.mikor elkészült, botmixerrel turmixoljuk össze
  • 6.tehetünk hozzá növényi tejszínt,( boltival óvatosan, nem teljes értékű általában) sörélesztőpelyhet ízlés szerint
  • 7.mi megszórtuk chilipehellyel, pirított magokkal, petrezselyemmel is

Hozzávalók

  • egy kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • pár szem krumpli felkockázva
  • 1 nagy fej (lila)hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • szerecsendió, gyömbér – ezekkel óvatosan
  • őrölt kömény
  • ízlés szerint növényi tejszín / sörélesztőpehely