Karalábélevél pesto

Ne dobjuk ki a friss, zsenge karalábé leveleit sem. Kitűnő pesto készíthető belőle. Ha még így sem fogyna el, tehetjük turmixokba, salátába is, csak távolítsuk el a vastag ereket. Mi tettünk hozzá friss bazsalikom leveleket is. Nagyon finom lett, és egyáltalán nem volt karalábé íze. Mivel mi teljes értékű növényi étrendet folytatunk, az olíva olaj helyett vízzel készítettük. 

 

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.helyezzük a hozzávalókat az aprítóba/, poharas turmixgépbe, és daráljuk teljesen krémesre - esetleg botmixerrel is próbálkozhatunk
  • 2.kanalazzuk a tésztára és már fogyaszthatjuk is

Hozzávalók

  • 2 bögre (bögre = 2,3 dl) karalábé levél (lazán a levelek) - apróra vágva
  • 1/2 bögre bazsalikom levél
  • 1 evőkanál tahini (szezámmagkrém)
  • 1 kiskanál frissen facsart citromlé
  • 1/2 bögre dió (helyettesítő más olajos maggal, pl. napraforgómaggal)
  • só, bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál víz
  • 5 evőkanál sörélesztőpehely