Étrend adat(ok)
4 adag
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát kevés vízen
- 2.adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, a fűszereket, majd fedő alatt pároljuk puhára - adjunk hozzá kb. 2 dl vizet - félig lepje el a cukkiniket
- 3.egy kis tálkában keverjük össze a növényi joghurtot a liszttel csomómentesre
- 4.mikor majdnem megpuhult a cukkini, hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a lisztes keverékünket, főzzük addig, míg besűrűsödik - kb. 5 perc
- 5.húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet, citromlevet, majd botmixerrel turmixoljuk simára
- 6.végül keverjük hozzá az apróra vágott friss kaprot
- 7.fűszerezzük, ha még szükséges
Hozzávalók
- 1-2 db közepes (450 g) cukkini - felkockázva
- 1 nagy fej vöröshagyma - felvágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - feldarabolva
- 1 kis csokor kapor - apróra vágva
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, szerecsendió
- 1 kiskanál friss citromlé
- 2 dl bio növényi joghurt
- 1 evőkanál zabpehelyliszt / barna rizsliszt
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- kb 2-3 dl víz