
Étrend adat(ok)
4-5 adag
70 perc
70 perc
Elkészítés
- 1.reszeljük le a káposztát - mi nagyon apróra vágva szeretjük - és a késes aprító reszelő funkcióját szoktuk bevetni ehhez a munkafolyamathoz - ha nincs, reszelővel is készíthető
- 2.először is dinszteljük meg a hagymát - vízen teljes értékű
- 3.adjuk hozzá a káposztát, sózzuk meg - ettől összeesik és kiengedni a levét
- 4.addig kevergessük, pirítsuk alacsonyabb fokozaton, fedő nélkül, míg elpárolog az összes nedvesség, és kicsit meg is pirul - érdemes jó minőségű, tapadásmentes edényt használni hozzá, hogy ne kapjon oda
- 5.közben főzzük ki a tésztát, szűrjük le
- 6.végül keverjük össze óvatosan a káposztát a tésztával
Hozzávalók
- kb. 1 kg fejeskáposzta - apróra vágva
- 2 nagy fej vöröshagyma - apróra vágva
- 1/4 kiskanál bors, 1/8 kiskanál kurkuma, só ízlés szerint
- 50 dkg (gluténmentes, teljes kiőrlésű lisztből készült) tészta - fodros nagykocka