Étrend adat(ok)
6-8 adag
45 perc elkészítés + hűtés
45 perc elkészítés + hűtés
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.készítsünk elő egy edényt, amelybe majd beleöntjük a kész masszánkat, öblítsük ki vízzel, vagy béleljük ki sütőpapírral
- 2.dinszteljük meg kevés vízen a hagymát, fokhagymát
- 3.adjuk hozzá a répát, céklát, a fűszereket, folyékony füstöt, balzsamecetet, szójaszószt, majd adjunk hozzá kevés vizet, és fedő alatt pároljuk puhára - mindig öntsünk alá annyit, hogy nehogy leégjen
- 4.mikor megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a babot, kicsit főzzük össze, majd turmixoljuk le botturmixszal
- 5.fűszerezzük még, ha szükséges - érdemes picit füstösebbre, sósabbra készíteni
- 6.utána egy kis tálban keverjük össze az agar-agart az 1 dl (szobahőmérsékletű) vízzel csomómentesre, majd óvatosan keverjük hozzá a turmixolt elegyünkhöz
- 7.forraljuk, folyamatosan kevergetve, míg nem kezd a színe kicsit homályos, opálos lenni
- 8.öntsük át egy hőálló edénybe/formába / sütőpapírral bélelt formába
- 9.hagyjuk kicsit hűlni, majd tegyük hűtőbe, várjuk meg, míg teljesen megkeményedik - másnapra még jobban összeérnek az ízek- ne fedjük le, mert különben a párától megpuhul, érdemes a papírt is kivenni alóla
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 nagy fej (lila) hagyma - apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1 kicsi sárgarépa fele - karikára vágva - kb. 3-4 evőkanálnyi
- 1-2 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál szójaszósz vagy tamari - el is hagyható, használjunk helyette sót
- 1-2 evőkanál folyékony füst
- 1 kis konzerv/1,5 bögre (bögre = 2,3dl) bab / csicseriborsó - lecsepegtetve
- 1 kicsi cékla felkockázva- kb. 3-4 evőkanálnyi - vagy 1 evőkanál céklapor
- 1,5 evőkanál agar-agar
- 1 dl víz
- bors, 1/8 kiskanál kurkuma, fokhagymapor ízlés szerint, 1/4 kiskanál őrölt kömény