
Étrend adat(ok)
kb. 10 szelet
5 perc előkészület+30 perc főzés+10 perc elkészítés+35 perc sütés +hűtés néhány óra
5 perc előkészület+30 perc főzés+10 perc elkészítés+35 perc sütés +hűtés néhány óra
Elkészítés
- 1.főzzük meg a kölest a tejjel, édesítővel, sóval, vanília kivonattal - kb. 30 perc, fedő alatt, alacsony fokozaton
- 2.keverjük hozzá az útifűmaghéjat - kicsit hagyjuk hűlni
- 3.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 4.béleljünk ki egy magasabb, keskeny sütőformát sütőpapírral
- 5.kóstoljuk meg a kész kölest, ha kell igazítsunk az ízesítésén
- 6.simítsuk el a sütőformában a főtt köles felét
- 7.oszlassuk el a közepén a gyümölcsöt
- 8.fedjük be a köles másik felével
- 9.süssük 180 fokon kb.35-40 percig - míg megbarnul a teteje
- 10.hűtsük ki - ha már megszilárdult, vegyük ki a formából
- 11.tálalás előtt fordítsuk fejjel lefelé a kész sütit egy hosszúkás tálra - készítsük el a kesukrémet,( turmixoljuk össze a hozzávalókat teljesen krémesre - a lé éppenhogy lepje a kesudiót), majd egy spatula segítségével oszlassuk el a sütin
- 12.díszítsük még ízlés szerint gyümölcsökkel, olvasztott csokival, kókuszchipsszel kedvünk szerint
Hozzávalók
- 250 g köles - alaposan leöblítve
- 1 l natúr növényi tej
- 1 csipet só
- 1-2 kiskanál vanília kivonat
- 3-4 evőkanál eritrit - datolyapaszta is jó, az teljes értékű, de elszínezheti
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 300 g fagyasztott fekete cseresznye - vagy más gyümölcs
- díszítésnek: vegán, lehetőleg cukormentes étcsokoládé , kókuszchips
Hozzávalók a kesukrémhez:
- 1 bögre (bögre =2,3 dl) kesudió beáztatva, lecsepegtetve
- a kiolvadt cseresznye leve, kis édesítő, 1/2 kiskanál vanília kivonat