Étrend adat(ok)
4 db palacsinta
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük fel a töltelékhez a tejet az édesítővel és a reszelt citromhéjjal, majd vegyük le a tűzről, keverjük bele a diót, a mazsolát és a rumot, majd tegyük félre
- 2.keverjük csomómentesre a tészta hozzávalóit, majd tapadásmentes palacsintasütőben süssük meg - mi nem használtunk olajat
- 3.a csokoládé öntethez melegítsük fel a tejet, a kakaóport és a darabokra tört csokoládét, majd ízesítsük rummal
- 4.töltsük meg a palacsintákat a diós töltelékkel, azután tekerjük fel vagy hajtsuk félbe, majd negyedbe
- 5.helyezzük őket egy tálra úgy, hogy félig fedjék egymást - csokoládészósszal, diódarabokkal és tejszínhabbal tálaljuk
Hozzávalók
- 4 db palacsinta – mi Szafi zabpudingport használtunk – de más palacsintával is működik
- Diós töltelékhez:
- 1-1,5 dl növényi tej
- néhány evőkanál eritrit/házi datolyapaszta (ez teljes értékű)
- 1/2 citrom reszelt héja
- 100 g darált dió
- 1-2 evőkanál mazsola - előtte beáztatva, lecsepegtetve
- 1 kiskanál rum/rumaroma
- 1 kiskanál vanília kivonat
- A csokoládéöntethez:
- 1,5 dl tej
- 1 púpos evőkanál cukormentes kakaópor
- ízlés szerint eritrit /datolyapaszta
- 1/2 tábla vegán étcsokoládé
- 1 kiskanál rum/rumaroma
- 1 kiskanál vanília kivonat
Tálaláshoz:
- apróra vágott dió
- esetleg vegán tejszínhab