Gombás serpenyős zöldség

Igazán nagyon alacsony kalóriatartalmú ez az ázsiai ihletésű fogás. Ehető magában is. Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészül. Mi ebédre fogyasztottuk, ezért kiegészítettük főtt barna rizzsel, főtt babbal. Ha szójamentesen szeretnénk készíteni, használjunk a szójaszósz helyett kókusz-aminót.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.kis vízen, és a (gluténmentes) szójaszószon dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát
  • 2.tegyük hozzá a gombát, pár percig azt is dinszteljük
  • 3.adjuk hozzá a (fagyasztott) zöldségeket, kaliforniai paprikát, fűszerezzük, adjuk hozzá az édesítőt, és az ecetet is
  • 4.öntsünk hozzá negyed bögre vizet, hogy nehogy leégjen, majd pároljuk /süssük puhára a zöldségeket
  • 5.végül keverjük hozzá a kesut is, azzal is süssük össze pár percig

Hozzávalók

  • 300 g gomba - negyedekre vágva
  • 450 g fagyasztott zöldség - répa, karfiol, brokkoli volt nálunk
  • 1/4 kaliforniai paprika - csíkokra vágva
  • 1 nagy fej (lila)hagyma - felszeletelve
  • 3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1/4 bögre (bögre = 2,3 dl) kesudió
  • 2 evőkanál szójaszósz /tamari - kihagyható
  • kis darab gyömbér /1/4 kiskanál gyömbérpor
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 1 evőkanál eritrit - ez kalória mentes / házi datolyaszirup - ez teljes értékű