
Étrend adat(ok)
16 kisebb golyó
60 perc
60 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.dinszteljük meg a hagymákat, majd a gombát egy kis sóval, borssal
- 3.mindent tegyünk egy késes aprítóba, és turmixoljuk össze - ízlés szerint lehet teljesen pépesre, de hagyhatjuk egy kicsit darabosra
- 4.nedves kézzel formázzunk golyókat a masszából
- 5.kb. 20 perc alatt süssük készre, aranybarnára
Hozzávalók
- 350 g megpárolt gomba
- 1 közepes lilahagyma- szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1 kis konzerv /1,5 bögre (bögre = 2,3 dl) főtt csicseriborsó, lecsepegtetve
- 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
- 2 teáskanál olasz fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, kakukkfű)
- 1/4 teáskanál paprika
- 1/4 teáskanál só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 3/4 bögre (gluténmentes) zabpehely
- 1/4 bögre mandulaliszt /darált mandula
- pár fújás folyékony füst