
Étrend adat(ok)
4 személy
15 perc
15 perc
Elkészítés
- 1.kevés vízen/ olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát
- 2.öntsük rá a lecsepegtetett babot, mikor már meleg, szórjuk rá a zabpehelylisztet, és süssük egy percig
- 3.öntsük rá a növényi tejet, a vizet és keverjük el csomómentesre
- 4.tegyük hozzá a miso-pasztát, tahinit, mustárt -ezeket egy pici vízzel egy kis tálkában érdemes összekeverni, hogy könnyebben elkeveredjenek
- 5.fűszerezzük, szórjuk bele a sörélesztőpelyhet, majd forraljuk fel
- 6.takarékon főzzük 5-10 percig
- 7.mi fekete rizzsel tálaltuk, de mást is választhatunk
Hozzávalók
- 3 bögre főtt fehér bab - ha konzerv, leöblítve, lecsepegtetve – természetesen más babból is működik
- 1 fej (lila)hagyma apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma átpasszírozva
- 4 evőkanál (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 4 dl natúr növényi tej
- 1dl víz
- 1 evőkanál miso-paszta
- 1 kiskanál tahini
- 3 evőkanál sörélesztőpehely
- 1-2 evőkanál mustár
- ízlés szerint folyékony füst – el is hagyható
- só, (fehér)bors