
Étrend adat(ok)
4 személy
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.Egy bögre (2,5dl) rizst, lehetőleg barnát, jól megmosunk, majd kétszer annyi vízben, (2 bögrényi – 5dl) felteszünk főni ízlés szerinti sóval. (kb. csapott teáskanál)
- 2.Érdemes mindig elolvasni a csomagoláson, hogy hányszoros mennyiségű vizet javasolnak, lehet 2,5-3-szoros, mindig az adott rizstől függ!
- 3.Kicsit magasabb hőfokon megvárjuk, hogy felforrjon, majd lejjebb vesszük, és a legalacsonyabb fokozaton addig főzzük, míg teljesen be nem szívja a vizet, és megpuhul. (ez kb. 30 perc, nem előgőzölt, barna fajtáknál inkább 40) FONTOS!!! Ne kevergessük!
- 4.Ha fogyasztasz olajat: egy evőkanál növényi olajon megpirítani a megmosott rizst, addig, míg kicsit üvegessé válnak a szemek, de nem barnulnak meg
- 5.felönteni kétszeres mennyiségű vízzel, sózni, és innen ugyanúgy készül, mint az olajmentes változata
- 6.ha szeretnénk egy kis változatosságot, keverjünk bele kukoricát, borsót, zöldségeket
Hozzávalók
- 1 bögre (2,5dl) rizs
- 2 bögre víz
- csapott teáskanál só