Recept megosztása

Egyben sült bundázott karfiol

Hári Ricsi készítette ezt a finomságot, mikor nálunk voltak vendégségben. Nagyon mutatós fogás, és szuper lehetőség, hogy akár nem vegán vendégeinknek is megmutassuk, hogy növényi alapokon is lehet finomakat főzni.

4-5 adag
60 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.gőz fölött pároljuk meg egyben félpuhára a karfiolt
  • 2.közben készítsük el az öntetet: keverjük össze egy tálban a magvajakat, majd keverjünk hozzá fokozatosan annyi tejet, hogy nem is túl folyós, de nem is túl híg öntetet kapjunk, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót
  • 3.mikor megfőtt a karfiol, kicsit hagyjuk hűlni, hogy tudjunk vele dolgozni, majd forgassuk bele az öntetbe - ha tudjuk, folyassuk a rózsák közé is, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában - akár ketté is vághatjuk, hogy még jobban beborítsa a panír
  • 4.helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük kb. 30 percig 180 fokra előmelegített sütőben, hogy aranybarna legyen a külseje

Hozzávalók

  • 1 kisebb fej karfiol
  • Öntethez:
  • 2 evőkanál (cukormentes) mogyoróvaj
  • 2 evőkanál tahini
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • néhány dl növényi tej
  • 1 evőkanál datolyapaszta
  • só, bors, kurkuma
  • fokhagymapor
  • friss zöldfűszer, pl. menta, bazsalikom
  • Panírozáshoz:
  • (gluténmentes) panírmorzsa