
Étrend adat(ok)
6 adag
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
- 2.adjuk hozzá a fűszereket
- 3.tegyük hozzá az édesburgonyát, dinszteljük meg kicsit - pici vizet önthetünk alá, hogy nehogy leégjen
- 4.fedő alatt pároljuk puhára - folyamatosan adagoljunk hozzá kevés vizet
- 5.mikor már majdnem teljesen puha, adjuk hozzá a paradicsomot, csicseriborsót, spenótot és pár perc alatt főzzük össze, ha szükséges, még fűszerezzük
- 6.végül keverjük hozzá a kókusztejszínt
- 7.forraljuk össze, és már tálalhatjuk is
Hozzávalók
- 1 nagy fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1 nagy édesburgonya - felkockázva
- 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt/konzerv csicseriborsó
- 1 bögre fagyasztott spenót levél labdacs /friss bébispenót
- 1 kis konzerv darabolt paradicsomkonzerv
- 2 dl kókusztejszín/krém - figyeljünk, nem mind teljes értékű - el is hagyható - helyette még egy paradicsomkonzerv
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma, gyömbér, citromfű, koriander (mi kihagytuk)
- ízlés szerint currypor, kömény, india fűszerkeverék
- só