Étrend adat(ok)
2-2,5 dl
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.a majonéz egy nagyon kényes étel, ugyanis mindenki másképp szereti – édesebben, ecetesebben, ecet nélkül - ezért azt ajánljuk, hogy először tegyél mindenből egy keveset, majd folyamatosan kóstolgatva igazítsd a saját igényeid szerint
- 2.főzzük meg enyhén sós vízben a krumplit - miután meghámoztuk, felkockáztuk
- 3.tegyünk minden hozzávalót késes aprítóba /turmixgépbe
- 4.dolgozzuk össze krémesre - épp csak addig járassuk, míg muszáj, különben egy ragacs lesz belőle
- 5.hígítsunk még ízlésünk szerint rajta - ha nem annyira sűrűn szeretjük, adjunk hozzá több növényi tejet/főzőlevet
- 6.kóstoljuk meg, igazítsunk az ízesítésén, ha szükséges
- 7.öntsük át egy üvegedénybe, tegyük hűtőbe, és hagyjuk jól kihűlni
- 8.ha nagyon besűrűsödik, adjunk hozzá még folyadékot
Hozzávalók
- 1 nagy szem főzni való krumpli - felkockázva (meghámozva, főzve 220 g volt a miénk)
- néhány dl növényi tej/krumpli főzővize
- 1-2 evőkanál eritrit/datolyapaszta (ez teljes értékű) /más édesítő
- 1 evőkanál almaecet
- 1-2 evőkanál mustár
- 1 kiskanál citromlé
- 1/2 kiskanál fekete só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma