
Étrend adat(ok)
50 db
előkészítés 1 óra + sütés 30 perc
előkészítés 1 óra + sütés 30 perc
Elkészítés
- 1.a vöröslencsét a hagymával főzzük puhára - kb annyi vízzel, amennyi épp ellepi - főzés után hagyjuk kicsit kihűlni
- 2.a még meleg krumplit törjük össze egy tálban krumplinyomó segítségével
- 3.keverjük hozzá a lencsét meg a fűszereket
- 4.dolgozzuk össze alaposan - akár kézzel
- 5.enyhén benedvesített kézzel formázzunk belőle gombócokat
- 6.süssük forró levegős sütőben 180 fokon 15-15 percig mind a két oldalát vagy hagyományos (előmelegített) sütőben kb. 40 perc alatt
Hozzávalók
- 1 kg krumpli - megfőzve, meghámozva
- 1 bögre száraz vöröslencse - néhány órára beáztatva
- 1 nagy fej hagyma - apróra vágva
- só, bors, 1-2 evőkanál curry, 1/2 kiskanál füstölt paprika, 1/4 kiskanál kömény, 1 kiskanál fokhagymapor
- zöld fűszerek - mi fagyasztottat használtunk