Cukkinis muffin

Nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető egészséges finomság. Még egy kis zöldséget is tudunk csempészni észrevétlenül bele. 

Egyben is megsüthetjük, akkor több ideig süssük. 

Készíthető más lisztekből is, ha a recept csináljuk, számítsunk rá, hogy egy tömörebb állagú süteményt kapunk. 

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy kenyérsütő formát
  • 2.tegyük a zabpelyhet egy késes aprítóba, és járassuk addig, míg a zabpehely lisztté válik, majd öntsük egy tálba és tegyük félre
  • 3.késes aprítóban turmixoljunk pépesre a banánt a cukkinivel, majd öntsük azt is tálba
  • 4.adjuk hozzá az összes többi összetevőt, és keverjük simára
  • 5.öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, majd süssük 35 percig
  • 6.mikor letelt a 35 perc, kapcsoljuk ki a sütőt, de NE nyissuk ki az ajtaját, hanem hagyjuk még benne további 10 percig
  • 7.ha letelt a 10 perc is, vegyük ki a sütőből, vegyük ki a formából, és tegyük át egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeletelhetjük

Hozzávalók

  • 2 db jó érett banán
  • 2 bögre (bögre=2,3 dl) lereszelt cukkini (kb. 330 g) - nem kell kinyomkodni
  • néhány evőkanál datolyapaszta - ez teljes értékű vagy eritrit, négyszeres édesítő
  • 2 kiskanál vanília kivonat
  • 1 bögre barna rizsliszt
  • 1 bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 1 kiskanál fahéj, 1/8 kiskanál szerecsendió, kurkuma , csipet só
  • 2 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál friss citromlé
  • 1/2 bögre mazsola - előtte beáztatva, lecsepegtetve
  • 1/2 bögre dió - apróra vágva