Étrend adat(ok)
12 db
35 perc
35 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy kenyérsütő formát
- 2.tegyük a zabpelyhet egy késes aprítóba, és járassuk addig, míg a zabpehely lisztté válik, majd öntsük egy tálba és tegyük félre
- 3.késes aprítóban turmixoljunk pépesre a banánt a cukkinivel, majd öntsük azt is tálba
- 4.adjuk hozzá az összes többi összetevőt, és keverjük simára
- 5.öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, majd süssük 35 percig
- 6.mikor letelt a 35 perc, kapcsoljuk ki a sütőt, de NE nyissuk ki az ajtaját, hanem hagyjuk még benne további 10 percig
- 7.ha letelt a 10 perc is, vegyük ki a sütőből, vegyük ki a formából, és tegyük át egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeletelhetjük
Hozzávalók
- 2 db jó érett banán
- 2 bögre (bögre=2,3 dl) lereszelt cukkini (kb. 330 g) - nem kell kinyomkodni
- néhány evőkanál datolyapaszta - ez teljes értékű vagy eritrit, négyszeres édesítő
- 2 kiskanál vanília kivonat
- 1 bögre barna rizsliszt
- 1 bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 1 kiskanál fahéj, 1/8 kiskanál szerecsendió, kurkuma , csipet só
- 2 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál friss citromlé
- 1/2 bögre mazsola - előtte beáztatva, lecsepegtetve
- 1/2 bögre dió - apróra vágva