Étrend adat(ok)
8 kisebb darab
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.kis lyukú reszelőn reszeljük le a cukkiniket, sózzuk be egy kicsit és hagyjuk állni 5-10 percig, hogy levet eresszen
- 2.kicsit nyomkodjuk ki a levét, tegyük egy tálba, keverjük hozzá a liszteket, fűszereket, chiamagot, sörélesztőpelyhet - akkor jó a masszánk, ha nem túl híg (ez esetben tegyünk hozzá még egy kis lisztet), de nem is túl sűrű (adjunk hozzá egy kis folyadékot)
- 3.forrósítsunk fel egy jó minőségű tapadásmentes serpenyőt, tegyünk egy púpos evőkanál tésztát bele, majd lapítsuk el a kanál domború felével - nekünk 4 db fért a serpenyőbe egyszerre
- 4.süssük pár percig, míg megbarnul, majd fordítsuk meg, és süssük pár percig a másik felét is
Hozzávalók
- 2 közepes cukkini
- 1/2 kiskanál só
- 1/4 bögre (bögre=2,3 dl) zabpehelyliszt
- 1/4 bögre vöröslencseliszt / csicseriborsóliszt
- 1 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
- 1 evőkanál chiamag /őrölt lenmag
- 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma