
Étrend adat(ok)
4 adag
30 perc + hűtés
30 perc + hűtés
Elkészítés
- 1.Ha nincs készen sült édesburgonyánk: süssük meg egyben a megmosott, villával megszúrkált édesburgonyákat kb. 50-60 perc alatt 180 fokon, majd hagyjuk kihűlni
- 2.Ha egész datolyát használunk: a datolyákat helyezzük a turmixgépbe, kevés tejjel (amennyi épp ellepi) turmixoljuk simára,
- 3.adjuk hozzá a kikapart édesburgonya húsát, a sót, a kakaóport, vaníliát, citromlevet és turmixoljuk krémesre - ha túl sűrűnek érezzük, tegyünk még hozzá növényi tejet
- 4.kanalazzuk poharakba vagy tálkákba
- 5.díszítsük ízlés /kedv szerint
Hozzávalók
- 2 nagy édesburgonya sütőben megsütve
- néhány dl natúr növényi tej
- 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- ízlés szerint házi datolyapaszta (mi 3 evőkanállal tettünk bele) vagy kb. 15 szem datolya
- 1/2 kiskanál friss citromlé
- 1 csipet só
- 1-2 kiskanál vaníliakivonat