
Étrend adat(ok)
6 személy
45 perc
45 perc
Elkészítés
- 1.főzzük meg enyhén sós vízben a karfiolt - nem kell túl puhára
- 2.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 3.míg fő a karfiol, készítsük el a szószt
- 4.dinszteljük meg egy kis vízen a hagymát, majd a fokhagymát
- 5.adjuk hozzá a babot, fűszereket, ecetet, növényi tejet, és főzzük össze
- 6.tegyük hozzá a sörélesztőpelyhet is, és keverjük össze
- 7.botmixerrel turmixoljuk le
- 8.egy hőálló edény aljára rendezzük el a karfiol rózsákat (mi nem kentük ki semmivel)
- 9.öntsük rá a szószunkat
- 10.20-25 perc alatt süssük össze, míg aranybarna lesz a teteje
Hozzávalók
- 1 kis fej karfiol - rózsáira szedve
- 1 db (lila)hagyma - apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1 nagy konzerv/3 bögre (bögre =2,3 dl) fehérbab vagy főtt fehér bab
- 1,5-2 dl natúr növényi tej - inkább sűrűre hagyjuk a szószt
- 1/4 kiskanál fekete só
- kis só, bors, kurkuma
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 evőkanál rizsecet
- 1 evőkanál tahini - opcionális- mi nem használtunk,hogy alacsony legyen a zsírtartalma
- 1/2 kiskanál folyékony füst - opcionális - mi nem használtunk