
Étrend adat(ok)
4 személy
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.főzzük puhára fedő alatt a krumplit, illetve a céklát, enyhén sós vízben, majd szűrjük le, de ne öntsük ki a főzőlevet
- 2.adjuk hozzá a fűszereket, illetve a többi hozzávalót, majd turmixoljuk össze simára - de ne túl sokáig turmixoljuk, mert nyúlóssá válik - használatunk krumplitörőt is
- 3.adagoljunk hozzá annyi főzőlevet, hogy elérjük a számunkra megfelelő állagot
- 4.fűszerezzük, ha még szükséges
Hozzávalók
- 2-3 kis cékla - mi most főttet használtunk, de jó nyers is, meghámozva, kockára vágva
- 2-3 közepes méretű krumpli - meghámozva, felkockázva - főzőlevét tartsuk meg
- ⅓ bögre növényi tejföl - mi házi kesutejfölt használtunk, ez teljes értékű
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható)
- ½ kiskanál só
- ⅛ kiskanál bors, kurkuma, szerecsendió