Étrend adat(ok)
6-8 adag
35 perc
35 perc
Elkészítés
- 1.tegyük a kuktába az előkészített alapanyagokat - (felvágott hagymát, fokhagymát, céklát, édesburgonyát) , a fűszereket (só, bors, kurkuma, kakukkfű, mindenmentes ételízesítő)
- 2.öntsük fel vízzel annyira, hogy alaposan ellepje a zöldségeket - kb. 1-2 ujjnyival
- 3.zárjuk le a fedelet, és győződjünk meg róla, hogy a gőzkiengedő szelep csukva van
- 4.állítsuk magas nyomásra, 8 percre
- 5.mikor letelt a 8 perc, hagyjuk, hogy a nyomás 5 percig természetesen kiengedjen, majd engedjük ki a maradék nyomás, nyissuk ki
- 6.adjuk hozzá a citromlevet és a sörélesztőpelyhet
- 7.használjunk botmixert a leves pürésítéséhez közvetlenül az kuktában - alternatív megoldásként tegyük át a levest turmixgépbe, és turmixoljuk simára
- 8.kóstoljuk meg, és ízlés szerint még fűszerezzük, ha szükséges
- 9.tálaljuk friss petrezselyem meló, esetleg magokkal, növényi joghurttal / tejföllel
Hozzávalók
- 1 nagy fej hagyma - apróra vágva
- 4-5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 kiskanál só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1-2 kiskanál kakukkfű
- 2-3 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- 500 g főtt cékla - felkockázva
- 1 nagyobb édesburgonya - felkockázva
- 4-6 bögre (bögre=2,3 dl) víz
- pár csepp friss citromlé
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- Tálaláshoz (opcionális) :
- friss petrezselyemzöld
- néhány evőkanál sörélesztőpehely
- növényi natúr joghurt vagy tejföl a tálaláshoz